Indian Summer


border op compost
Indian Summer, Oudewijvezomer, Sint-Michelszomer,  été indien, noem het zoals je wilt. Het is ieder jaar weer een mooie periode tussen zomer en de herfst, met redelijke temperaturen.  


De tuin laat ons zien dat hij een beetje indut maar er ook nog helemaal is, asters , grassen, dahlia’s, rozen en een jarigen zoals de Zinnia's tonen hun bloei en meer planten geven aan er nog zin in te hebben.

Kortom een prachtige periode waarin je de zomer nog ervaart ende herfst ziet aankomen, maar die er nog niet is. Dat kan ook niet, want er is nog veel te doen. Het fruit moet worden geplukt of geraapt. Ondanks het feit dat de oude bomen hun kroontakken hebben laten vallen geven ze een overvloed aan appels, zoveel dat we ze bij de weg zetten en mensen ze gratis mee kunnen nemen.
specht z'n huis
In een van de oude appelbomen heeft de specht een plek gekozen bij een afgescheurde tak om zijn nest voor het volgend jaar uit te hakken. Misschien niet oké voor de boom, maar wij vinden het prachtig, ieder heeft een thuis nodig.
compostbakken
De borders worden nu voorzien van de zelfgemaakte compost, planten worden gescheurd en opnieuw gepoot, stekken worden genomen en in de kas op warmte gezet. Zaden worden gewonnen en gedroogd.  In de moestuin wordt ruimte klaar gemaakt voor zaai van spinazie en sla en voor  het poten van knoflook en ui.
Indian Summer, prachtig!