Voorjaar 2023-2

 


Voorjaar 2023-2

Het is voor ons tuiniers wel een heel nat voorjaar. In februari begon het, zoals ieder jaar, al te kriebelen. veel snoeiwerk, borders schoonmaken. De moestuin op orde en klaar om te zaaien en te poten. In de kas zijn de eerste één jarigen gezaaid en is er begonnen met het oppotten van de Dahlia's, Fuchsia's en Agapanthus.

Kortom alles staat klaar en wij wachten op een zonnetje en wat warmte.

 Ook de tuin en de planten staan in de wachtmodus!                                                                   

De kas staat helemaal vol. De planten geven aan, dat ze naar buiten willen. Dat moet nu ook wel spoedig, zodat we de volgende zaaironde kunnen doen.

   






Ook de moestuin is klaar; de spinazie is gezaaid, de knoflook gepoot en de aardbeien onder de tunnel. Het wachten is op wat droger weer, dan gaan de peulen kapucijners, tuinbonen en natuurlijk de aardappeltjes erin. De Hypertufa  potten die we deze winter hebben gemaakt staan ook klaar om te worden gevuld. Maar we moeten ook hier wachten, hoe moeilijk het ook is, op wat droger weer.




 





Het wachten kost altijd wat moeite, maar hoe prachtig is dit jaargetijde, waarin de tuin weer haar best doet om weer te voorschijn te komen. Dat is toch genieten zoals mijn schoonzus dat dan zegt. En ze heeft gelijk. Ieder jaar weer wordt je verrast door alles wat opkomt.

Zie de Gunnera, als je een beetje stil bent hoor je hem zeggen: Gooi dat winterdek van me af! Ik wil naar boven! Nee, ook jij met nog even wachten.  Evenals de Crambe, die zijn hoofdje door het winterdek steekt en weer de wereld in wil. 


,



Nou, de eigenwijze Stermagnolia heeft van wachten nog nooit gehoord. Ieder jaar weer staat hij in maart in volle bloei.    




                                                      Het tuinseizoen 2023 is begonnen! 

       

.