Zomer 2020

Zomer 2020.

De zomer is voorbij, maar wat een mooie zomer. Op een kleine natte periode na, was het overwegend droog en zonnig. Wat heet zonnig, het was warm en heet.

Geen open tuindagen dit jaar, wel een aantal tuinbezoeken van tuinclubs. Altijd leuk om collega tuinmensen in de tuin te hebben. Ideeën uitwisselen, kennis en ervaringen delen en vaak planten/stekmateriaal  geven of krijgen.
  
Het irrigatiesysteem in de borders deed zijn werk, de planten lieten dat zien met een uitbundige groei en bloei. De twee nieuw aangelegde borders deden volop mee, alsof ze er al jaren waren. Het experiment met de tot op het hout gesnoeide buxus hagen, heeft een maximaal resultaat gegeven. Ze staan er prominent bij en zijn toe aan een eerste vorm snoei. 

 De mooie moestuin was mooier dan ooit, althans dat vinden wij. Behalve de bonen.; ook na twee keer overpoten kwamen ze niet tot goede ontwikkeling. Iets wat we van collega tuinders meer hoorden, blijkbaar was 2020 geen goed bonenjaar. 

Nu op weg naar de herfst, we gaan zaad winnen, stekken, scheuren en de borders bij- en verpoten, kortom we bereiden de tuin voor op het nieuwe seizoen. Voor de liefhebbers nog een paar foto's van de mooie zomer(borders).